5 obědových tipů, když jste na home office

Přináším Vám 5 zdravých a plnohodnotných jídel, která si můžete připravit snadno a rychle v pohodlí Vašeho domova. Průměrnou přípravou strávite 10 minut a jakmile vložíte jídlo to trouby nebo hrnce, stačí si nastavit budíka a do 40 minut máte jídlo připravené a téměř bez práce.

1. Pstruh lososovitý s celerovými hranolkami a okurkou

Na pečící papír položte filet ze pstruha, okořeňte (sůl, pepř, koření na ryby), nakrájejte očištěný celer na hranolky, okořeňte stejným způsobem jako rybu a dejte společně péci na 30-40 min. 180-190 stupňů. Hranolky můžete před pečením pokapat rostlinným olejem.

zdravé recepty
Pstruh lososovitý s celerovými hranolkami a okurkou

2. Vývar z morkové kosti s pohankou a zeleninou

Jednu velkou morkovou kost zalijte vodou (cca 300 ml), vsypte mraženou zeleninu cca 150g, 2 hrsti pohanky a celou směs nechte vařit v tlakovém hrnci, kde je polévka hotova za 20 minut. V obyčejném hrnci za hodinu na středním varu. Polévku osolte a můžete přidat například čerstvý libeček.

zdravé recepty
Vývar z morkové kosti s pohankou a zeleninou

3. Kari s krevetami a rýží

Do hrnce nalijte 100-150 ml kokosového mléka, přidejte sůl, kari, kurkumu, trošku cukru, 100-150g mražené asijské zeleniny a 100g mražených krevet. Celou směs vařte 20 min a mezitím si uvařte 2 hrsti rýže basmati, taktéž 20 minut.

zdravé recepty
Kari s krevetami a rýží

4. Krůtí prsa, mix brambor a batátů, salát

Na pečící papír dejte 1 pokrájenou bramboru a kousek batáty (pokud nemáte čerstvé, klidně použijte mražené a od každého dejte 1 Vaši hrst a nechte péct 15-20 minu na 180 stupňů. Mezitím si dejte na pánev trochu oleje, na kterém orestujte krůtí prsa okořeněná červenou paprikou, solí a pepřem. Po minutě restování stáhněte na střední plamen, mírně podlijte troškou vody, přiklopte pokličkou a nechte 10-15 minut pod pokličkou. Podávat můžete s rukolovým salátem zakápnutým limetou.

zdravé recepty
Krůtí prsa, mix brambor a batátů, salát

5. Pečené tofu s hořčicí, brambory, čerstvý salát

Na pečící papír položte podélně pokrájené tofu, které potřete kremžskou hořčicí a 2 brambory pokrájené na kolečka. Nechte péci 25-30 minut na 180 stupňů. Servírujte s čerstvou zeleninou.

zdravé recepty
Pečené tofu s hořčicí, brambory, čerstvý salát